Штучний інтелігент буде використовуватися для демінування українських територій

  • 19 октября, 18:52
  • 3819
  • 0

Мінекономіка повідомила, що стратегія гуманітарного розмінування територій України буде ґрунтуватися на підході, спрямованому на обробку даних. Для аналізу цих даних використовуватиметься штучний інтелект.

Прототип цього унікального проєкту був представлений на Першій Міжнародній донорській конференції з гуманітарного розмінування України, яка відбулася у Загребі 11-12 жовтня 2023 року. Для реалізації цього ініціативи планується залучити американську технологічну компанію Palantir, яка має багатий досвід у сфері аналізу великих обсягів даних. За допомогою штучного інтелекту будуть проводити аналіз великих обсягів інформації для ухвалення кращих рішень, встановлення пріоритетів та точного зрозуміння потреб, а також визначення ресурсів, необхідних для ефективного розмінування територій в Україні. Це, за словами першої віцепрем’єрки та міністерки економіки Юлії Свириденко, допоможе виконати завдання швидкого та якісного розмінування українських земель.

Система буде здатна аналізувати дані про можливі зони, які містять небезпеку мін, і поєднувати ці дані з інформацією з інших джерел, таких як дані про соціальні або критичні об'єкти інфраструктури. Вона також розробить пріоритетні варіанти для процесу розмінування. Глава Мінекономіки додала, що впровадження інформаційної системи дозволить:

  1. Швидко аналізувати рішення та дії, пов'язані з гуманітарним розмінуванням.

  2. Вносити коригування до цих рішень.

  3. Покращувати методи розмінування.

  4. Прискорювати весь процес.

"Можливість мати аналтичну панель та інтерактивного помічника, який в режимі реального часу генерує дані для ухвалення управлінських рішень, сприятиме покращенню ефективності всіх структур, які займаються розмінуванням", - підкреслили в Мінекономіки.


Теги: ai ші
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий