Skype потрібно терміново видалити зі смартфонів

  • 2 апреля, 07:54
  • 3844
  • 0

Американська корпорація Microsoft близько 10 років тому стала власником сервісу Skype, який дозволяє спілкуватися і виконувати масу інших дій, аж до пересилки файлів. Це програмне забезпечення існує на ринку вже дуже давно, і за цей термін ним встигло скористатися понад 1 млрд людей. Втім, все це не захистило один з найпопулярніших у світі сервісів для спілкування від критичної помилки, через яку його потрібно терміново видалити зі смартфона, а краще взагалі з будь-якого електронного гаджета.

Справа в тому, що експерти виявили в Skype баг, через який месенджер може сам прийняти вхідний дзвінок, причому як аудіо, так і відео. З огляду на, що Microsoft активно позиціює таке програмне забезпечення, як створене спеціально для бізнесу, подібний стан справ просто неприпустимий, адже через такий недолік будь-яка стороння людина може почути або побачити те, чого вона не повинна була дізнатися, аж до комерційної або державної таємниці.

Для багатьох користувачів Skype це може привести до непередбачених проблем, аж до дуже серйозних. Компанія Microsoft вже визнала, що її програмне забезпечення в даний час працює далеко не найкращим чином. Не можна не помітити, що перші повідомлення про таку проблему з’явилися ще в січні, але за більш ніж два місяці розробники так і не усунули баг. На радість всіх тих, хто користується цим ПЗ, тепер ця історія набула розголосу, тому багато хто напевно від нього назавжди відмовляться.

Очевидно, що Skype вже застарів так сильно, як тільки міг. Як тільки ця інформація набула розголосу, щоб месенджер не втратив свою останню аудиторію, Microsoft миттєво випустила для нього оновлення, яке вже доступне всім користувачам смартфонів і планшетів на Android. Після його установки сервіс для спілкування, з одного боку, перестане автоматично приймати вхідні дзвінки, в тому числі по відеозв’язку. Це в черговий раз доводить, наскільки «відповідально» відноситься до безпеки особистих даних своїх користувачів відома американська корпорація.


Теги: Microsoft skype
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все