Смартфон і ожиріння: сканування мозку виявило небезпечну залежність

  • 21 августа, 10:47
  • 3904
  • 0

Любителі смартфонів не можуть справитися зі своїми спокусами.

Любителі смартфонів схильні до ожиріння, – до такого висновку дійшли дослідники Університету Райса в Сполучених Штатах Америки.

За словами дослідника когнітивної психології Річарда Лопеза, висока активність в соціальних мережах і надмірне використання смартфонів безпосередньо пов’язані з ожирінням.

Фахівець зазначає, вчені помітили таку закономірність: серед дітей підвищилися випадки ожиріння саме тоді, коли на зміну звичайним мобільним телефонам прийшли смартфони. І чим довше молоді люди (у дослідженні брали участь люди від 18 до 23 років) проводили час зі своїми смартфонами, тим більш високі показники індексу маси тіла і відсоток жирової тканини вони мали.

У підсумку 72 зі 132 учасників експерименту зробили сканування мозку. Виявилося, що у тих людей, які проводять більше часу в соціальних мережах, частини мозку, відповідальні за відчуття голоду, були більш активні, ніж частини, відповідальні за самоконтроль.

Правда, поки незрозуміло, це схильність до ожиріння штовхає людей проводити більше часу зі смартфонами, чи навпаки: в тих, хто багато користується гаджетами, з часом розвивається захворювання.

Нутріционісти кажуть, що в раціоні багатьох жінок відчувається серйозний дефіцит йоду — саме він необхідний для здорового метаболізму, а його нестача, відповідно, може спровокувати ожиріння.

Американські вчені з Texas State University розробили інноваційний метод схуднення всього за кілька днів, наприклад, за вихідні. За словами фахівців, для цього зовсім не потрібно дотримуватися жорсткої дієти і виконувати складні вправи в спортзалі, а потрібно всього лише позайматися на біговій доріжці.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все