SpaceX знижує ціни на підключення до Starlink для нових користувачів у деяких країнах до $9

  • 15 марта, 08:55
  • 3873
  • 0

Супутникова послуга широкосмугового зв’язку Starlink від SpaceX знизила комісію за депозит для десятків країн. Нові передплатники в багатьох країнах можуть зареєструватися всього за 9 доларів США (8,40 євро) замість – на сьогоднішній день – 99 доларів США за комплект Starlink.

Такі країни, як Туреччина, можуть отримати доступ до Starlink лише за депозит у 9 доларів США. Нігерійські споживачі зможуть отримати доступ до Starlink з січня, а в Демократичній Республіці Конго (ДРК), Кенії та Танзанії послуга буде надана пізніше 2023 року.

Однак веб-сайт Starlink застерігає: «Доступність підлягає дозволу регулятора».

Спостерігачі припускають, що нове ціноутворення, схоже, стосується країн із низьким доходом на душу населення.

Також здається, що Starlink взагалі коригує ціни. Починаючи з 24 квітня, для деяких користувачів у зонах «обмеженої ємності» ціни зростуть. Водночас кількість потенційних користувачів у зонах «надлишкової потужності» зменшуватиметься. У США ціни зростуть на 10 доларів на місяць до 120 доларів для користувачів у районах з обмеженою пропускною спроможністю, тоді як ціни впадуть на 20 доларів на місяць до 90 доларів для користувачів у зонах із надлишковою потужністю.

Однією з країн, яка не зацікавлена в Starlink, є Іран, де він попросив ITU втрутитися та натиснути на США, щоб змусити Starlink, який не має ліцензії в Ірані, припинити доступ для своїх громадян.

Ілон Маск в одному зі своїх твітів незадовго до Різдва сказав, що Starlink «наближається до 100 активних Starlink в Ірані».

У своїй офіційній петиції до ITU Іран заявляє, що порушення Starlink правил ITU «викличе серйозне занепокоєння щодо того, що приватна компанія використовує її технологію таким чином, що може негативно вплинути на цілісність інфраструктури суверенної держави на шкоду її безпеку та безпеку своїх людей».


Теги: spacex starlink
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все