Дві фірми Маска переїхали до Техасу через закон про гендерну ідентичність

  • 22 июля, 08:24
  • 3770
  • 0

Мільярдер Ілон Маск заявив, що перенесе штаб-квартири двох своїх найвідоміших компаній — SpaceX і X — із Каліфорнії до Техасу. Це нібито пов'язане із законом про гендерну ідентичність.

Повідомляючи про перенесення штаб-квартир Ілон Маск зазначив, що виступає проти нового закону штату Каліфорнія, який забороняє школам вимагати від персоналу розкривати інформацію про гендерну ідентичність дитини. Він назвав це «останньою краплею» і звинуватив владу штату у постійних атаках на сім'ї та компанії.

"Через це і багато інших законів, що передували йому, які атакували як сім'ї, так і компанії, SpaceX тепер перемістить свою штаб-квартиру з Готорна, штат Каліфорнія, в Starbase, штат Техас", - йдеться у замітці Маска на X ( Twitter).

Також X переїде із Сан-Франциско в Остін, Техас. Цей переїзд Маск пов'язав із небезпекою у місті.

"Набридло ухилятися від банд жорстоких наркоманів, щоб просто увійти або вийти з будівлі", - написав він.

Питання про те, чи мають школи розповідати батькам про гендерну ідентичність їхніх дітей, стало темою дебатів у США. Маск, який має дочку-трансгендер, раніше заявляв, що підтримує трансперсон, але лобіюватиме криміналізацію медичного лікування для них через небезпеку незворотних змін для дітей, які не досягли віку згоди.

У 2020 році Маск переїхав до Техасу, щоб заощадити мільярди на податок на прибуток. У Каліфорнії цей податок найвищий у США, у Техасі податку на рівні штату немає. Крім цього, бізнесмен вже переніс штаб-квартиру Tesla до Техасу у 2021 році.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий