США та ЄС укладуть угоду про штучний інтелект

  • 31 января, 06:17
  • 3738
  • 0

Європейський Союз та США домовилися прискорити та розширити використання ШІ у сільському господарстві, охороні здоров'я, галузях реагування на надзвичайні ситуації, прогнозування клімату та електромереж. Про це пише Reuters.

Високопоставлений американський чиновник назвав ініціативу першою широкомасштабною угодою про штучний інтелект між США та Євросоюзом. Раніше домовленості з цього питання обмежувалися конкретними областями на кшталт підвищення конфіденційності, додав він.

За словами представника влади США, моделювання ІШІ можна використовуватиме підвищення швидкості та ефективності державних операцій та послуг.

«Магія тут полягає у побудові спільних систем та зберіганні даних там, де вони є […]. Ми можемо побудувати алгоритм, який взаємодіє з європейськими та американськими даними, тому що чим більше та різноманітніша інформація, тим краще модель», - заявив чиновник.

Представник адміністрації додав, що ініціатива надасть урядам ширший доступ до докладних та багатих даних моделей штучного інтелекту. За його словами, це призведе до більш ефективного реагування на надзвичайні ситуації, управлінню критичною інфраструктурою та іншим перевагам.

Наприклад, США збирають дані про те, як використовується електрика, де воно виробляється і як збалансувати навантаження на мережу. Це необхідно для того, щоб погодні зміни не вивели енергосистему з ладу.


Теги: ші
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все