Steam блокує акаунти українцям, які намагалися придбати Steam Deck через регіон США

  • 18 ноября, 07:00
  • 3778
  • 0

Steam почав обмежувати доступ до акаунтів українцям, які намагалися придбати лімітовану версію Steam Deck через американський регіон. Платформа не просто відмовляє у продажі девайса, а повністю блокує акаунт. Про це повідомив відеоблогер Rendaros на своїй сторінці в X (раніше Twitter).

  • Проблема пов’язана із покупкою саме лімітованої версії Steam Deck OLED, зі збільшеним до 1ТВ сховищем, оновленим екраном та дизайном. Офіційно система доступна для купівлі лише у США та Канаді. Однак це не завадило охочим придбати девайс з іншого регіону, наприклад, України та Польщі.
  • Крім українських користувачів Steam також блокує акаунти з Польщі, які купують для них девайси, повідомляючи про порушення умов Угоди про надання послуг Steam.

«Інше цікаве – всі польські акаунти знайомого, який купував деки з Польщі для українців, забанили теж. Закупляв він звичайні деки зі старим екраном. Чекаємо, коли Valve почне посилати агентів в країни, де не мав би бути Steam Deck, щоб ліквідувати власників і забирати деки»,

— пише Rendaros.

Вочевидь, таким чином Steam намагається боротися з явищем перекупів консолі. Будь-які спроби маніпуляції регіонами платформа сприймає як шахрайську діяльність і блокує причетний до цього акаунт.

Що робити, якщо через зміну регіону заблокували акаунт?

Обмежений доступ до акаунта означає, що користувач продовжує мати доступ до придбаних ігор, однак оновити їх чи придбати нові вже не зможе. Повернути такий акаунт можна єдиним чином — апелювати до техпідтримки і доводити, що ви не вчиняли жодних порушень на платформі Steam.


Теги: консоль
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все