Історія повторюється. ШІ від Microsoft Copilot заблокували на пристроях Конгресу США

  • 3 апреля, 09:55
  • 4063
  • 0

З минулого року законодавцям у США можна використовувати з робочих пристроїв лише платну модель ШІ від OpenAI ChatGPT Plus. Тепер під забороною окрім звичайного ChatGPT виявився і безкоштовний Copilot, який працює на тій самій моделі.

Співробітники Конгресу США більше не можуть використовувати Copilot від Microsoft на своїх державних пристроях, пише Axios з посиланням на відповідний лист для персоналу Конгресу про заборону чат-бота, надісланого головним адміністративним директором Палати представників Кетрін Шпіндор.

Ймовірно, управління кібербезпекою визнало, що Copilot створює ризики через загрозу витоку даних Палати представників у хмарні сервіси. Працівники Конгресу США досі можуть використовувати Copilot на власних телефонах та ноутбуках.

Представники Microsoft у коментарі Axios визнали, що для державних користувачів є потреба у підвищених вимогах безпеки. Минулого року компанія анонсувала створення інструментів та послуг, призначених для використання урядом, включаючи службу Azure OpenAI для секретних робочих навантажень, а також нову версію помічника Copilot Microsoft 365. Компанія заявила, що всі ці інструменти та сервіси матимуть більш високий рівень безпеки, що зробить їх більш підходящими для обробки конфіденційних даних. Офіс Шпіндор, як очікується, оцінить урядову версію Copilot, коли вона стане доступною, перш ніж вирішити, чи її можна використовувати на пристроях Конгресу.

Майже рік тому Конгрес також встановив суворе обмеження використання ChatGPT, який працює на основі таких же великих мовних моделей OpenAI, що і Copilot. У той же час на комп'ютерах Конгресу дозволили використовувати платну версію ChatGPT Plus із суворішим контролем конфіденційності.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий