Супутниковий інтернет Starlink почнуть тестувати за 3 місяці

  • 25 апреля, 13:34
  • 4282
  • 0

SpaceX почне тестування широкосмугового сервісу Starlink в закритій бета-версії приблизно за три місяці. В публічній бета-версії зробить його доступним приблизно за шість місяців. Про це повідомив генеральний директор SpaceX Ілон Маск у соцмережі Twitter. Перші бета-версії будуть проходити у високих широтах.

Один з користувачів Twitter запитав, чи вважається Німеччина зоною з високою широтою для цілей бета-тестування. На що Ілон Маск відповів «так». Однак, перш за все, тестування розпочнеться з США, оскільки сервіс Starlink стане доступним в деяких частинах США вже в цьому році.

Передбачається, що до групи тестувальників входитимуть співробітники самої SpaceX та Tesla, а також їхні сім’ї. Тим часом, компанія запустила ще 60 супутників Starlink. Цей запуск дає вже 420 діючих супутників Starlink.

Тим часом, SpaceX запросив дозвіл на експлуатацію тисяч супутників Starlink на набагато менших висотах, ніж планувалося спочатку, заявивши, що ця зміна призведе до кращого охоплення широкосмугового зв’язку та зменшення кількості орбітального сміття.

У 2018 році компанія отримала дозвіл Федеральної комісії зв’язку на запуск до 4 425 супутників на низькій навколоземній орбіті на декількох різних висотах від 1 110 км до 1 325 км. У квітні 2019 року було отримане схвалення FCC на модифікацію ліцензії для скорочення висоти орбіти вдвічі для 1 584 з цих супутників.

Тепер компанія хоче, щоб FCC схвалила іншу зміну ліцензії, яке зменшить висоту для інших супутників і трохи зменшить загальну кількість. Зокрема, SpaceX прагне перемістити 2 824 супутники, які були раніше дозволені для роботи на висотах в діапазоні от 1 100 до 1 330 км, на нові висоти в діапазоні від 540 до 570 км. Через безпосередню близькість до споживачів на Землі, ця зміна дозволить системі надавати широкосмуговий зв’язок з малою затримкою.

SpaceX тепер планує 4 408 супутників замість 4 425 запланованих. Це число не включає додаткові 7 518 широкосмугових супутників, які будуть працювати на ще більш низьких висотах – від 335 км до 346 км. SpaceX також розробив плани для ще 30 000 супутників, але невідомо чи запустять їх врешті-решт. Минулого місяця компанія отримала дозвіл FCC на розгортання до 1 мільйона користувацьких терміналів в США.


Теги: starlink
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все