Супутниковий інтернет Starlink виявився не для всіх

  • 12 марта, 10:17
  • 3970
  • 0

На конференції Satellite 2020, Ілон Маск розказав про широкосмуговий супутниковий інтернет Starlink, який будує SpaceX. Очікується, що затримка сигналу становитиме не більше 20 мс, а швидкість передачі даних буде дуже високою. Таким чином, супутниковий інтернет можна буде використовувати навіть для проведення турнірів з кіберспорту. Однак, він не має на меті становити конкуренцію телекомунікаційним компаніям.

Проте зазначається, що Starlink – це не для всіх охочих. За підрахунками Ілона Маска, компанія обслуговуватие близько 3-4% клієнтів, які не мають іншого зв’язку або ж він дуже поганої якості. Іншими словами, супутниковий інтернет створюють для важкодоступних клієнтів, яких телекомунікаційні компанії не можуть забезпечити зв’язком ані наземними лініями, ані стільниковими вежами.

Однак, є припущення, що Маск просто відтягує час. Адже який сенс витрачати мільярди грошей на те, щоб обслуговувати пару відсотків клієнтів? Ймовірно, він зробить свій інтернет більш доступним. Як було зазначено, наземна система для прийому супутникового сигналу буде дуже простою у використанні. Щодо ціни, вона поки що не розголошується. Але торік Маск казав, що американці платять $ 80 за вкрай поганий інтернет. Тож, ймовірно, послуги його супутникового інтернету коштуватимуть не дорожче. Принаймні, на початку.


Теги: starlink
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все