Synchron вбудувала ШІ-чат від OpenAI у свій мозковий імплант

  • 17 июля, 14:00
  • 3681
  • 0

Synchron, компанія, що займається розробкою нейрокомп’ютерних інтерфейсів (BCI, або brain-computer interface), інтегрувала штучний інтелект від OpenAI у свою платформу. Це нововведення стосується функції чату.

Йдеться, що тепер люди із паралічем і втратою рухливості верхніх кінцівок зможуть взаємодіяти з цифровим світом силою думки.

Функція чату розроблена так, щоб бути простою у використанні та легкою в опануванні. Вона може пропонувати варіанти фраз і повідомлень, враховуючи контекст розмови та навіть емоції користувача.

Система використовує багатомодальний GPT для генерації текстового та аудіоконтенту, що дозволяє здійснювати природну в режимі реального часу взаємодію між людиною та ШІ. Це особливо корисно для людей із захворюваннями нервової системи, яким важко самостійно формувати складні відповіді згідно із ситуацією.

Компанія Synchron планує й надалі оцінювати найсучасніші моделі мовлення (LLM) для того, щоб знайти варіанти, які найкраще підходять користувачам інтерфейсу мозок-комп’ютер.

Інтерфейс BCI від Synchron імплантується в кровоносну судину на поверхні моторної кори головного мозку через яремну вену. Система призначена для бездротового зчитування та передачі сигналу мозку, що відповідає за наміри руху.

Зазначається, що Synchron не передає дані про мозок користувача BCI до OpenAI.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий