Так, тільки зараз. У США заборонили російський антивірус Kaspersky

  • 24 июня, 09:44
  • 3680
  • 0

Адміністрація президента США Джо Байдена оголосила про плани заборонити продаж антивірусного програмного забезпечення, виробленого російською Лабораторією Касперського.

Kaspersky має британську холдингову компанію та здійснює діяльність у Массачусетсі, США. Хоча російський бізнес Kaspersky підпадає під експортні обмеження США, запроваджені через вторгнення РФ в Україну, в 2022 році компанія отримала дохід у розмірі 752 мільйони доларів США від понад 220 000 корпоративних клієнтів у приблизно 200 країнах.

Нові обмеження, введені США, стосуватимуться продажу програмного забезпечення Kaspersky, заборонятимуть завантаження оновлень програмного забезпечення, перепродаж та ліцензування продукту. Вони почнуть діяти із 29 вересня. Також буде заборонено продаж білих продуктів, які інтегрують Kaspersky у програмне забезпечення, яке продається під іншою торговою маркою.

Міністр торгівлі США Джина Раймондо заявила на брифінгу, що вплив Росії на компанію становить значний ризик безпеки.

"Росія показала, що має потенціал і... намір використовувати російські компанії, такі як Kaspersky, для збору та використання особистої інформації американців, і саме тому ми змушені вжити заходів", - сказала Раймондо на брифінгу з журналістами.

Привілейований доступ програмного забезпечення до систем комп'ютера може дозволити йому викрасти конфіденційну інформацію з американських комп'ютерів або встановити шкідливе програмне забезпечення та приховати критичні оновлення, посилюючи загрозу, вважають урядовці. Джерело Reuters повідомило, що серед клієнтів Kaspersky є постачальники об'єктів критичної інфраструктури, державні та місцеві органи влади у США.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий