Технології, які дозволять мати інтернет до 72 годин без світла

  • 23 ноября, 12:01
  • 4088
  • 0

Технології, які дозволять мати інтернет до 72 годин без світла

Міністерство цифрової трансформації підготувало поради, як залишатися з інтернетом до 72 годин у разі знеструмлень.

Влада неодноразово попереджала українців, що через обстріли росією енергетичної інфраструктури України знову можливі блекаути. Поки цього не сталося. Однак з настанням зими може з’явитися нова проблема – через зниження температури значно зростає споживання електроенергії. Тому в Україні можуть початися віялові відключення світла. Міністерство цифрової трансформації підготувало поради, як залишатися з інтернетом до 72 годин у разі знеструмлень.

Зокрема, директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко попередив, що якщо в Україну прийдуть морози, віялових відключень не уникнути.

«Дуже багато є розрахунків. Є дуже багато різних сценаріїв, як можуть розвиватися події. Але за середньодобової температури десь -8-10°C, на жаль, доведеться застосовувати графіки. І до цього українцям варто бути готовими», — розповів Олександр Харченко телеканалу «Київ».

Якими технологіями користуватися під час знеструмлень 

Міністерство цифрової трансформації з’ясувало у провайдерів найефективніші способи, що допоможуть забезпечити інтернет під час відключень. Вони підійдуть українцям з різним типом інтернету в будинку та дадуть змогу залишатися на звʼязку від 4 до 72 годин.

Технології, які допоможуть залишатися з інтернетом під час знеструмлень. Фото: Telegram / Мінцифра

Зокрема, у відомстві розповіли про чотири основні технології.

  • Перша – це  Вона передбачає проведення оптоволокна у квартиру. Це дозволить у разі знеструмлень мати інтернет до 72 годин для 52,5% користувачів.
  • Друга технологія передбачає проведення оптоволокна у багатоквартирний будинок. У такому випадку 52,5% користувачів залишатимуться в мережі 4-8 годин, а в окремих випадках навіть до 72 годин.
  • Третя технологія – – пропонує підключення через телевізійний кабель. Як і попередня, вона гарантує інтернет-з’єднання впродовж 4-8 годин, в окремих випадках до 72 годин.
  • Остання, четверта ­– – передбачає підключення до мережі через телефонний мідний кабель, наприклад, «Укртелеком». У такий спосіб 71,4% користувачів будуть мати доступ до мережі 4-8 годин.

У всіх чотирьох випадках

«Навчайтеся, працюйте та спілкуйтеся з близькими попри дії ворога, переглядайте інфографіку та дізнавайтеся про 4 різні способи підключення до інтернету. А щоб знеструмлення не застали вас зненацька, зателефонуйте провайдеру зараз та дізнайтеся, яка технологія підійде саме вам», – зазначили в Мінцифри.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи