Україна та Велика Британія запустили технологічний міст UK-Ukraine TechBridge — у яких напрямах він працюватиме

  • 16 января, 16:51
  • 3723
  • 0

Міністерство цифрової трансформації України повідомило про запуск платформи UK-Ukraine TechBridge – технологічного мосту для співпраці України та Великої Британії. Про це йдеться в дописі Мінцифри у Telegram. 

«UK-Ukraine TechBridge об’єднає потенціал української ІТ-індустрії та досвід британського технологічного сектору. Завдяки проєкту наші IT-спеціалісти матимуть змогу прокачати свої скіли та повчитися в представників топових світових компаній, як-от Cisco, Salesforce чи Oracle», — пише Мінцифра.

Також у межах проєкту має запрацювати акселераційна програма для стартапів. Вона передбачає майстеркласи, програму з менторства, нетворкінг та пітчинг стартапами своїх продуктів перед інвесторами.

Мінцифри поділилися основними напрямами взаємодії в межах UK-Ukraine TechBridge:

  1. Торгівля. Це різноманітні торговельні місії, технологічні конференції за спільної підтримки Мінцифри та Британського уряду, у межах яких українські технологічні компанії матимуть можливість презентувати свої продукти потенційним партнерам, клієнтам, інвесторам. І, важливо, — дослідити можливості виходу на ринок Великої Британії та інших країн.
  2. Розвиток інновацій. Серія воркшопів із залученням експертів із топових британський та українських ІТ-компаній. Пріоритетні сектори — агро, охорона здоров’я та розмінування. Лекторів, програму вже зовсім скоро проанонсуємо разом із командою Департаменту бізнесу та торгівлі Британського уряду.
  3. Акселерація стартапів. Також зберемо представників британського та українського технологічного секторів, що надаватимуть менторську підтримку українським стартапам протягом 4–5 місяців. Наприкінці проведемо DemoDay для 20 українських стартапів.
  4. Навчання. Це безкоштовне навчання від Cisco, Oracle та Salesforce, що розраховані як на професійних ІТ-спеціалістів, так і для початківців. А також — розширений доступ до програми від AWS ITSkills 4 U.
  5. Основний фокус UK-Ukraine TechBridge тримає на МСБ (мережа об’єднань малого й середнього бізнесу з різних галузей економіки та регіонів України), ті українські компанії, яким це справді потрібно.

Усі спільні ініціативи анонсуватимуть окремо, водночас українські ІТ-компанії вже зараз можуть подаватися на навчання.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий