ІТ-компанії закликають прискорити перехід держпослуг на хмарні технології

  • 17 июня, 08:57
  • 4383
  • 0

Українська бізнес-спільнота запропонувала Верховній Раді України підтримати законопроект № 2655 «Про хмарні послуги», який відкриває можливості переходу держпослуг на хмарні технології, повідомляє УНІАН.

Законопроект втілює ініціативу Міністерства цифрової трансформації – так звану стратегію Cloud First. Вона передбачає пріоритетну закупівлю держсектором хмарних технологій з метою економії бюджетних коштів. Концепція Cloud First реалізована у багатьох розвинених країнах. Завдяки їй, наприклад, в період з 2013 по 2016 роки Великобританія заощадила на ІТ понад 3 млрд фунтів стерлінгів.

 Європейська Бізнес Асоціація підтримує проект закону «Про хмарні послуги» та закликає Верховну Раду на найближчому засіданні розглянути та прийняти документ, аби прискорити процес цифрової трансформації країни, а зекономлені кошти перенаправити на стратегічно важливі напрямки для розвитку країни.

 «За три квартали 2019 року витрати держави на ІТ закупівлі зросли на 22% порівняно з аналогічним періодом 2018, - каже менеджер ІТ комітету Європейської Бізнес-Асоціації Ольга Куничак. - І тенденція до зростання прослідковується щороку. Хмарні ж рішення допоможуть оптимізувати витрати. Адже придбання послуг хмарних сервісів не потребує постійного оновлення обладнання, придбання нового, дуже дорогого «заліза» в разі необхідності підвищення потужностей та витрати коштів на його обслуговування. Крім того, при використанні «хмари» держава сплачуватиме лише фактично спожитий обсяг послуг, а не придбані із запасом на майбутнє». 

Члени Комітету з ІКТ Спілки українських підприємців також наполягають на прийнятті цього законопроекту. «Високотехнологічна хмарна галузь швидко розвивається, створює нові робочі місця в Україні та платить податки в державний бюджет, - стверджують вони в публічній заяві. - Ухвалення ініціативи сприятиме ефективному розвитку цифрових технологій в Україні, оскільки надає більше можливостей при створенні IT-рішень і більш надійний захист даних, ніж традиційна інфраструктура».


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все