Toloka, український ангельський синдикат, вклав $70 млн в американський стартап Forta Health

  • 10 сентября, 05:28
  • 3797
  • 0

Американський стартап Forta Health отримав $1 млн від українського ангельського синдикату Toloka, представленого Тарасом Кириченком, Олександром Колбом та Ігорем Шойфотом, у розширеному раунді серії А, який склав $15 млн. Це підтверджено джерелами Forbes.

У 2021 році був заснований стартап Forta Health у Каліфорнії, який спеціалізується на послугах для лікування дітей з аутистичними розладами. В їхній команді близько 50 співробітників, а головним виконавчим директором є Рітанкар Дас. Раніше він створив медичний сервіс Dascena, який був придбаний у серпні 2022 року американською діагностичною компанією CirrusDx.

Український ангельський синдикат Toloka, представлений Олександром Колбом та іншими, інвестував $1 млн у Forta Health у розширеному раунді серії А на $15 млн. Головним інвестором став міжнародний фонд Insight Partners.

За п'ять місяців 2023 року прибуток Forta Health зріс удесятеро, з очікуваним середнім приростом доходів близько $1,5 млн на місяць, що є надзвичайним зростанням від $0 до $8 млн річної виручки за вісім місяців до травня 2023 року.

У липні 2022 року стартап Даса був оцінений у $68,5 млн і залучив $24,4 млн інвестицій у раунді серії А від Insight Partners разом із британським Digital Horizon та американськими What-If Ventures, MVP Ventures та FJ Labs. Також серед інвесторів був вказаний TMT Investments.

На початку 2023 року Toloka розглядала можливість інвестування у стартап Scentbird, заснований росіянами, але відмовилася від цього, оскільки стартап мав співробітників у росії.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий