Третина працівників в розвинених країнах знаходиться під загрозою заміщення штучним інтелектом

  • 12 июля, 04:14
  • 3680
  • 0

Близько 60% працівників відчувають страх внаслідок можливості втрати роботи протягом наступних 10 років через впровадження штучного інтелекту, про це повідомляє The Reuters.

Згідно з Reuters, більше 300 веб-сайтів отримують свої новини від штучного інтелекту, хоча якість цих матеріалів викликає сумніви. Понад чверть робочих місць в країнах Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) залежать від навичок, які можуть бути легко автоматизовані завдяки штучному інтелекту, що викликає страх серед працівників перед можливістю втрати роботу.

За прогнозом паризької організації, у країнах Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) приблизно 27% робочої сили можуть бути під загрозою автоматизації. Особливо високий ризик існує для країн Східної Європи. Це означає, що значна частина робочих місць може бути замінена автоматизованими системами у найближчі роки.

Хоча багато людей висловлюють стурбованість щодо впливу штучного інтелекту, дві третини працівників, які вже використовують цю технологію, заявляють, що автоматизація робить їхню роботу менш небезпечною і менш виснажливою.

«Як штучний інтелект зрештою вплине на працівників на робочому місці та чи переваги переважатимуть ризики, залежатиме від політичних дій, які ми вживатимемо»,«Уряди повинні допомогти працівникам підготуватися до змін і скористатися можливостями, які надасть ШІ», — сказав на прес-конференції генеральний секретар ОЕСР Матіас Корманн.



Теги: ai ші
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий