Трюк удався. Apple вбила інтерес розробників до альтернативних методів оплати в App Store

  • 15 мая, 13:18
  • 3854
  • 0

Регулятори зобов'язали Apple дозволити розробникам використовувати альтернативні методи оплати послуг. Втім, збереження надвисокої комісії спричинило вкрай низький інтерес з боку творців додатків для iOS.

У січні Apple заявила, що дозволить розробникам додатків, які розповсюджуються в США, надавати клієнтам посилання, щоб вони могли скористатися сторонніми сервісами, а не лише оплатою через служби компанії. Із 65 тисяч розробників, які працюють у США, лише 38 подали заявки на використання нової системи оплати. Серед них не було жодного великого розробника, повідомили представники Apple у суді під час розгляду скарги з боку Epic Games, пише Bloomberg.

Справа в тому, що Apple, дозволивши використати альтернативні методи оплати, залишила збори комісії, які для таких розробників становлять 27%. Це менше 30%, які Apple стягує з тих, хто користується її сервісами, але знижки в 3% мало для того, щоб зробити запуск альтернативного сервісу для оплати вигідним для розробників та їх клієнтів. Враховуючи це, Epic у суді звинуватила Apple у тому, що січневі оновлення правил App Store не створюють значних змін, яких компанія прагнула досягти під час тривалих судових процесів. Apple, у свою чергу, переконує, що зробила все, що від неї вимагав суд. Аргументи виробника iPhone не видалися переконливими окружній судді США Івон Гонсалес Роджерс, яка розглядає скаргу.

Зокрема, суддя під час слухань зазначила, що комісія у розмірі 27%, яка, вочевидь, була поганою ідеєю, схвалено комітетом, до складу якого входили головний виконавчий директор Тім Кук та інші топ-менеджери.

«Ви хочете сказати, що тисячу людей було залучено, і жоден не сказав, що, можливо, варто переглянути вартість для розробників? Жодна людина не порушувала це питання з тисячі залучених?», — обурювалася вона.

Нагадаємо, на початку року Верховний суд США відхилив апеляції Apple та Epic, залишивши без змін попереднє судове рішення, яке, хоч і не визнавало порушень антимонопольного законодавства компанією з Купертіно, змушувало техногіганта дозволити розробникам додатків продаж послуг за межами магазину App Store. Вже в лютому Epic Games у новому позові звинуватила Apple у невиконанні рішення Верховного суду США.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все