Twitch випустив свій аналог OBS

  • 9 августа, 08:53
  • 4357
  • 0

Співробітники Twitch вирішили виключити сполучну ланку у вигляді OBS і випустили свій фірмовий додаток для стрімів. Сервіс прямого мовлення Twitch для багатьох геймерів є найважливішим місцем в інтернеті — тут «живуть» популярні ведучі, які радують фанатів контентом буквально кожен день. Стрімери спілкуються зі своєю аудиторією, грають в різні ігри і дозволяють вам проводити час із задоволенням.

Для перегляду трансляцій на Twitch вам досить відкрити сайт сервісу в браузері або додаток на смартфоні, зробити кілька натискань і все готово. Для самих же творців контенту процес мовлення трохи складніший, бо для якісного стріму потрібно налаштувати апаратуру, зображення, оповіщення і так далі.

Раніше стрімери активно користувалися стороннім програмним забезпеченням, на кшталт OBS або XSplit, щоб налаштувати потрібні параметри і об’єднати геймплей з гри, звук з мікрофона, картинку з веб-камери та повідомлення. В результаті глядач бачить красиву і якісну картинку, навіть не підозрюючи про складнощі, які долає ведучий.

Тепер співробітники Twitch запустили свій додаток під назвою Twitch Studio, який має полегшити життя стрімера і дозволити новачкам легше запускати свої трансляції. Таким чином розробники з сервісу Twitch хочуть виключити OBS і інші програми, які більш складні в налаштуванні.

«Ми завжди прислухаємося до того, що говорять наші користувачі, аналізуємо їх зворотний зв’язок, дізнаємося, як вони запускають свої трансляції, як розвиваються в цьому напрямі. І одна проблема спливала найчастіше — стрім дійсно цікавий і вести трансляції весело, але поріг входу для багатьох геймерів занадто високий», – повідомив Ченг Ченг (Cheng Cheng), директор з управління продуктами Twitch.

Додаток Twitch Studio пропонує користувачеві простий порядок дій, який дозволить новачкам підключити і налаштувати мікрофон та веб-камеру. Після цього програмне забезпечення пропонує стрімеру кілька базових шаблонів для налаштування зовнішнього вигляду прямої трансляції, плюс деякі інструменти для створення спільноти. І, звичайно ж, ви можете додати на свою трансляцію активності та оповіщення для нових передплатників.

На поточний момент Twitch Studio доступна виключно у вигляді закритої бета-версії з обмеженим набором функцій. Підтримуються операційні системи від Windows 7 і новіші, а для отримання бета-версії додатка потрібно перейти на офіційний сайт Twitch і подати заявку на закритий тест.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий