Про шифрування забули. OpenAI випустила ChatGPT для Mac зі суттєвим недоліком безпеки

  • 5 июля, 14:02
  • 3715
  • 0

Нещодавно запущена програма OpenAI ChatGPT для macOS мала суттєву проблему безпеки: чати зберігалися на комп'ютерах як незашифрований текст.

Розробник Педро Хосе Перейра Вієто продемонстрував на Threads, що інший додаток, що потенційно використовується зловмисниками, міг би отримати доступ до файлів про чати користувача, і показати текст будь-якої розмови з ChatGPT. Він створив програму, яка могла використовувати цю прогалину.

"Мені було цікаво, чому [OpenAI] відмовилася від захисту програми ізольованим програмним середовищем, і зрештою я перевірив, де вони зберігають дані програми", - сказав він The Verge у відповідь на питання про те, як йому вдалося виявити проблему.

Після того, як стало відомо про помилку, OpenAI випустила оновлення, яке шифрує чати.

"Ми знаємо про цю проблему і випустили нову версію програми, яка шифрує ці розмови", - сказав представник OpenAI Тая Крістіансон.

Цікаво, що зараз OpenAI пропонує ChatGPT для macOS тільки на власному вебсайті. Тому програма не поширюється через Mac App Store і не повинна відповідати вимогам Apple щодо програмного забезпечення. Причини появи ризикованої помилки компанія не пояснила.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий