У Epic Games могли вкрасти майже 200 гігабайтів внутрішніх даних

  • 1 марта, 07:00
  • 3729
  • 0

Хакерське угрупування Mogilevich стверджує, що вкрало у компанії-розробника відеоігор (зокрема Fortnite) та ПЗ Epic Games 189 гігабайтів даних. У компанії ж кажуть, що доказів цьому кіберзлочинці не дали. Про це пише Cyber Daily.

  • Заяву про злам Mogilevich опублікували на своєму сайті у даркнеті. Вони написали, що атакували сервери ігрового розробника та вкрали електронну пошту, паролі, платіжну інформацію, вихідний код і багато інших даних. 
  • Їх виставили на продаж і поставили гіперпосилання для зворотного зв’язку для працівників компанії чи будь-кого іншого, хто захоче їх купити.
  • Mogilevich не вказав конкретну суму, яку хоче за дані. Але дав чіткий дедлайн для оплати – 4 березня. В Epic Games же кажуть, що їм не дали жодних доказів злому.

«Коли ми побачили цю інформацію, тобто скріншот вебсторінки в твіті від третьої сторони, ми почали розслідування та звернулися до Mogilevich за доказами. Вони не відповіли. Пізніше ми побачили твіт, де вони нібито просять $15 000 і «докази наявності коштів», щоб передати дані», – сказав один із працівників компанії.

Пізніше журналісти Cyber Daily зв’язалися з Mogilevich та отримали коментар. Кіберзлочинці стверджують: не показують доказів, щоб інші не видавали себе за них та не забрали гроші собі. А довести наявність грошей потрібно, аби вони впевнилися, що у покупців точно є чим платити.

Cyber Daily пише, Mogilevich може бути російськомовним угрупуванням. І хоча зараз вони діють від власного імені, також рекламують себе як найману групу зловмисників. Epic Games стала їхньою четвертою ймовірною жертвою. Першою була дочірня компанія Nissan – Infiniti USA 20 лютого цього року.

Нагадаємо, після трьох років судової тяганини, американський розробник комп’ютерних ігор та програмного забезпечення Epic Games переміг у антимонопольній справі проти Google. Суд виніс вердикт, визнавши, що компанія Google перетворила свій магазин застосунків Google Play та службу оплати Google Play на незаконну монополію. Після кількох годин обговорення присяжні одноголосно визнали правоту Epic за всіма пунктами.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий