У Китай повернуться Warcraft та інші популярні ігри після суперечок між NetEase і Blizzard

  • 11 апреля, 09:00
  • 2538
  • 0

Китайський видавець ігор NetEase і техногігант Microsoft заявили, що популярні ігри Blizzard повертаються в Китай після того, як розробник припинив 15-річне партнерство. Про це пише Reuters.

  1. Оновлена видавнича угода охоплює ігри World of Warcraft і Hearthstone, а також інші ігри з франшиз Warcraft, Overwatch, Diablo та StarCraft
  2. Компанії також заявили, що домовилися вивести ігри NetEase на Xbox від Microsoft та інші ігрові платформи. Проте коли це станеться, не уточнили.
  3. Після оголошення таких намірів ціна акцій NetEase зросла приблизно на 2% на ранкових торгах сьогодні, 10 квітня.

У чому була проблема

NetEase була видавцем ігор Blizzard у Китаї з 2008 до 2023 року. Проте в листопаді тогоріч Blizzard припинила партнерство з NetEase. Це сколихнуло всю індустрію, оскільки їхню співпрацю багато хто вважав одною з найприбутковіших у відеоіграх. Це сталося, бо компанії не змогли домовитися про ключові умови співпраці, через що Warcraft та інші ігрові хіти стали недоступні в Китаї. 

У січні Blizzard запропонували китайському видавцю продовжити партнерство. Але тоді вже NetEase відмовилась, звинувативши американську компанію в тому, що вона «прагне розлучення, але все ще залишається прив’язаною». Це стало рідкісним публічним проявом гостроти між двома ігровими гігантами, пише Reuters.

Напруга спала, коли компанія Microsoft у жовтні придбала Activision Blizzard, що супроводжувалося зміною керівництва. Вже тоді китайські ЗМІ писали, що компанії шукають шляхи перезапуску ігор Blizzard у Китаї.

І вони справді були популярні в цьому регіоні. Понад мільйон користувачів подали запит до NetEase на відшкодування невитраченого внутрішньоігрового кредиту, після того як ігри були виведені з мережі.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий