У Кремнієвій долині впала кількість венчурних угод

  • 17 апреля, 17:58
  • 3873
  • 0

У США впала частка венчурних угод, які укладаються в Кремнієвій долині. Про це пише Quartz з посиланням на звіт Picthbook.

Із залученням венчурного капіталу в Кремнієвій долині, схоже, проблеми. За даними PitchBook, частка венчурних угод в регіоні зменшується, і зараз становить 18,6%. Це вже третій квартал підряд на район затоки Сан-Франциско припадає менше 20% всіх угод.


Пам’ятаєте, на початку березня зазнав банкрутства Silicon Valley Bank (SVB) — найбільший у Кремнієвій долині і 16-й за розмірами активів банк у США. Він був одним з основних кредиторів технологічних стартапів та надавав послуги венчурним інвесторам. Прогнозується, що це банкрутство може зумовити подальше зниження активності угод в Долині.

Зменшення частки залучення венчурного капіталу підкреслює тенденцію до переміщення цього виду фінансування в інші регіони США. Наприклад, кількість угод у Маямі подвоїлася з 2019 по 2022 рік.

Також після пандемії не бракує технічних працівників, які переїжджають з району затоки Сан-Франциско до міст з нижчою вартістю життя. Фінансування, яке перетікає в інші частини США, можливо, просто слідує за талантами.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все