Український фонд Vesna Capital інвестував у польський MedTech стартап Doctor.One — раунд становив €1 млн

  • 15 июля, 14:00
  • 3711
  • 0

Український фонд Vesna Capital долучився до інвестицій у польський MedTech стартап Doctor.One, про це написали на сторінці фонду в LinkedIn.

Окрім Vesna Capital, долучилися також бізнес-янголи, акціонери та венчурний фонд Smartlink Partners, який інверсував €500 тисяч — це половина раунду фінансування, пише «My Company Polska». Скільки інвестувала Vesna, наразі невідомо.

«Перші результати пілотного проєкту вражають. Їхній медичний комунікатор успішно заповнив прогалину в традиційній медичній підтримці, збільшивши мікровзаємодію між лікарем і пацієнтом у вісім разів і покращивши сприйняття знань про хворобу та лікування для 88% пацієнтів», — написали Vesna Capital.

Doctor.One заснували Томаш Рудольф (Tomasz Rudolf) і Мацей Маленда (Maciej Malenda). Це застосунок для спілкування між лікарем і пацієнтом, що замінює неформальне спілкування. У ньому лікар має можливість структурувати своє спілкування з пацієнтами, а пацієнти можуть зв’язатися з медиками та отримати допомогу. Це має працювати за моделлю підписки.

Залучені гроші стартап використає на свій розвиток. Хочуть вбудувати додаткові функції, зробити інтеграцію зі сторонніми системами та постачальниками діагностичних послуг, додати ШІ-елементи тощо.

Про Vesna Capital

Vesna Capital — інвестиційний фонд, створений Андрієм Федоровим, В’ячеславом Клімовим і Володимиром Поперешнюком у 2022 році. З моменту запуску інвестиційний портфель уже налічує багато проєктів, зокрема Kooperativ, The Good Plastic, REMO, Salo, Doc.ua, Zeely, Deskree та інші.

Основна увага Vesna Capital приділяється допомозі у створенні наступного покоління амбітних, конкурентоспроможних і стійких підприємців. Фірма пропонує три моделі співпраці: VC Studio, Private Equity та Venture Investment.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий