Купуємо підписку? Все, що відомо про плани Apple стягувати плату за використання її ШІ

  • 14 августа, 09:02
  • 3771
  • 0

Apple тільки готується вступити в епоху штучного інтелекту, запропонувавши власникам своїх гаджетів набір функції власної розробки Apple Intelligence. Спочатку цей ШІ поставлятиметься безкоштовно. Але чи довго так буде?

Відомий інсайдер Марк Гурман з Bloomberg в останньому інформаційному бюлетені повідомив, що користувачі Apple, ймовірно, безкоштовно користуватимуться набором функцій ШІ від Apple Intelligence принаймні три роки — до 2027 року.

Минулого місяця Гурман інформував, що в якийсь момент Apple може почати брати плату за Apple Intelligence. Ймовірно, плату стягуватимуть за преміум-функції Apple Intelligence. Аналогічної стратегії дотримується конкурент компанії Samsung, який планує стягувати плату з користувачів Galaxy AI, починаючи з 2025 року.

Mashable зазначає, що минулого тижня аналітики озвучували думки, що Apple може стягувати від 10 до 20 доларів за свої функції штучного інтелекту. Наприклад, через передплату Apple One.

Нагадаємо, Apple Intelligence вперше з'явиться на iPhone пізніше цього року. Розгортання ШІ-функцій буде поступовим. Наприклад, прокачаної версії голосового помічника Siri не варто очікувати до наступного року.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий