У роботі «Нової пошти», Sense Bank і Vodafone сталися збої, причина — глобальний збій — оновлено

  • 19 июля, 14:00
  • 3802
  • 0

Оновлено. Фахівці Держспецзв’язку рекомендують скористатись інструкціями CrowdStrike для швидкого розв’язання проблеми:

  1. Завантажте Windows у безпечному режимі або середовищі відновлення Windows.
  2. Перейдіть до каталогу C:\Windows\System32\drivers\CrowdStrike
  3. Знайдіть файл з назвою «C-00000291*.sys», і видаліть його.
  4. Перезавантажте комп’ютер або сервер

Оновлено: За словами співзасновника monobank Олега Гороховського, глобальний ІТ-збій, який зачепив не лише Україну, але й увесь світ, пов’язаний із взаємодією антивірусу Crowdstrike і Windows, «безліч компаній у нокдауні».

Також це підтвердив CIO Офісу Президента України Єгор Папишев.

«Сьогоднішні збої в роботі деяких відомих компаній скоріше за все пов’язані з масовим оновленням корпоративного антивірусного програмного забезпечення CrowdStrike, яке було опубліковано з помилкою, що власне призвело до певних проблем з операційними системами користувачів цього продукту. Нічого страшного, це швидко фікситься».

«Нова пошта» повідомила про технічний збій у роботі системи з обслуговування клієнтів через програмні оновлення. Як йдеться у повідомленні компанії з експрес-доставки, фахівці з’ясували причини збою і працюють над його усуненням.

Роботу сервісів відновили.

Технічні складнощі в роботі також зафіксував Sense Bank, через які деякі функції недоступні. Наразі не працюють відображення продуктів, карток і рахунків, перекази та обмін валют, оплата послуг, покупка облігацій та автоцивілки, відкриття депозитів і кредитів, а також збірки та довідки.

Про збій у роботі Vodafone повідомляють клієнти мобільного оператора. Вони повідомляють про неможливість здійснити дзвінки. Сама компанія поки не коментувала ситуації. Зокрема про збій у роботі оператора написало «Суспільне».

Vodafone прокоментував «Суспільному», що стало причиною збою в роботі компанії: «..стався збій в роботі інформаційних систем, який вплинув на інфраструктуру багатьох компаній світу». З 9:20 надання усіх послуг поступово відновлюється.

Також фіксують збої в monobank. Неможливо створити банку.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий