У росії розробляється система дронів, яка має здатність залишатися непоміченою протягом тривалого періоду, до тижня

  • 20 июля, 06:21
  • 3864
  • 0

У нових, опублікованих у російських пропагандистських ЗМІ, згадується, що росія, працює над розробкою дронів, що можуть залишатися непоміченими протягом тривалого періоду, до кількох тижнів. Центр комплексних безпілотних рішень (ЦКБР) створив FPV-дрони під назвою "Джокер", які здатні входити в режим глибокого сну на позиціях для атаки.

«Дрон з гібернатором може зайняти позицію для атаки і буквально піти в сплячку на кілька тижнів»,«Економиться час на політ. Між включенням дрону та атакою проходять лічені секунди, що не залишає шансів на запуск систем протидії. Один FPV-пілот може розмістити, а потім „розбудити“ і послідовно застосувати до 15 „сплячих“ дронів», - повідомив гендиректор ЦКБР Дмитро Кузякін.

Українські винахідники з Kseonics Technology працюють над розробкою детекторів для виявлення ворожих дронів, тим часом, у Росії розробляються нові безпілотні літальні апарати (БПЛА). Інженери компанії DDSR1 створили власний детектор дронів, який здатен виявляти наявність дронів та пультів управління ними як вдень, так і вночі, а також за умов поганої видимості. Ця технологія дозволяє військовим вчасно реагувати на потенційні загрози та захищатись від можливих ворожих атак.


Теги: дрон робот
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий