Ексрекрутер Google радить не додавати «open to work» на LinkedIn. У чому причина

  • 3 ноября, 12:01
  • 3901
  • 0

Ексрекрутер Google радить не додавати «open to work» на LinkedIn


На думку ексрекрутера Google, співбесіда дуже схожа на побачення

За даними LinkedIn, щосекунди користувачі платформи відгукуються на 117 оголошень про роботу. Виникає питання, як виділитися серед такої кількості конкурентів. І ексрекрутер Google вважає, що для цього точно не потрібно додавати значок «open to work».

Колишній рекрутер пошукового гіганта Нолач Черч вважає цю примітку «найбільшим червоним прапорцем на LinkedIn». CNBC переповідає, що не так з опцією.

Пахне відчаєм

Він пояснив, що на співбесіді кандидат хоче дати відчуття, що в нього є ще варіанти. «Рекрутинг – це як побачення, – каже Черч. «Ви повинні змусити іншу сторону відчути себе особливим».

Тоді як примітка «open to work» показує шукача як такого, що готовий погодитись на будь-яку роботу через брак пропозицій. «Для менеджера з наймання це справді схоже на відчай», – ділиться Нолан.

Рекрутер хоче знати, що кандидат прагне працювати саме в його компанії, тоді як згаданий напис показує протилежне.

Найкращі не шукають роботу

Зрештою, каже Черч, найкращі працівники не шукають роботу. Вони задоволені своїм становищем, оскільки мали достатньо навичок для того, щоб створити хороші можливості. Та вони однаково готові до нових пропозицій.

Це не означає, що потрібно нічого не робити під час пошуку роботи. Однак не варто про це так сигналізувати, вважає ексрекрутер Google. Він додав, що так влаштований світ: люди не хочуть наймати шукачів у відчаї.


Теги: робот
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий