Учені розробили систему штучної нейронної мережі, яка буде використовуватися для навчання роботів

  • 22 октября, 06:34
  • 3805
  • 0

Відділ, що спеціалізується на штучному інтелекті у компанії NVIDIA, презентував новаторську технологічну розробку - нейромережу з назвою Eureka, спрямовану на вдосконалення точності виконання завдань роботами. Цю інформацію надано в офіційному блозі NVIDIA

Відділ компанії NVIDIA, присвячений розробці штучного інтелекту, представив інноваційну розробку - нейромережу з назвою Eureka, спрямовану на навчання роботів виконувати завдання з високою точністю. Цю інформацію оприлюднено в блозі компанії NVIDIA. Вказується, що навчання роботів відбувається методом проб та помилок, дозволяючи їм постійно вдосконалювати свої навички, враховуючи правильні та неправильні дії.

На зображеннях, опублікованих разом з інформацією, видно, як штучний інтелект навчив механічну руку робота швидко обертати ручку за принципом, схожим на те, як це робить досвідчена людина. Ця техніка називається "Пенспінінг".

Варто відзначити, що вчений у галузі інформатики Джеффрі Хінтон, якого вважають "батьком-засновником штучного інтелекту", закликав уряди, компанії і його колег звертати увагу на обережний розвиток штучного інтелекту. За його словами, вже протягом 5 років штучний інтелект може отримати свідомість.

Також варто відзначити, що компанія Google оголосила про нову можливість штучного інтелекту в рамках програми Search Generative Experience. Ця можливість дозволить користувачам створювати зображення безпосередньо зі стандартного пошукового рядка, використовуючи штучний інтелект.


Теги: робот ші
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий