Роботаксі вже все? Чому безпілотні авто Cruise призупинили роботу в Каліфорнії

  • 26 октября, 06:01
  • 3863
  • 0

Роботаксі вже все? Чому безпілотні авто Cruise призупинили роботу в Каліфорнії

 cruise на дорозі

Місцевих мешканців не влаштовувала робота Cruise.

Це сталося після шквалу занепокоєнь і скарг місцевих жителів, яких турбувала робота Cruise. Крім цього, масла у вогонь додали небезпечні ситуації, які створювали безпілотні автівки. Місцева влада змогла призупинити попереднє рішення з посиланням на правила регуляції подібної діяльності та на наявність «необґрунтованого ризику для громадської безпеки».

Це не вплине на тестування роботаксі зі справжнім водієм для страхування.

Як почалась робота Cruise у Сан-Франциско

У серпні місцева влада дала дозвіл на цілодобовий рух автономних таксі. Після цього Сан-Франциско стало першим великим містом у США, яке дозволило таку роботу для двох компаній.

Пізніше після ухвалення рішення 10 безпілотних автомобілів Cruise спричинили затор у місті. Згодом влада висунула вимогу скоротити автопарк на 50% до завершення розслідування.

Звинувачення в сторону роботаксі Cruise

У серпні рятувальники міста заявили, що швидка допомога не могла оперативно доставити постраждалого через те, роботаксі Cruise перекрили дорогу. Пізніше чоловік помер у лікарні. Однак сама компанія заперечує звинувачення та стверджує, що її авто не заважали проїзду.

Також трохи згодом таксі випадково стало учасником аварії. Інший автомобіль збив жінку та поїхав, а вона опинилася під колесами Cruise. Триває розслідування ситуації.

  • Нагадаємо, раніше учасниця першої смертельної ДТП за участю безпілотного авто отримала вирок.

Цифровий курс від robotdreams: DevOps Engineer. підходи для створення сучасних і масштабованих застосунків. Більше про курс США

По темі:

  • NO RUSSIAN: українські IT-підприємці продовжують вести справи з росіянами? Це неприпустимо

Теги: робот
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий