У віддалених працівників менше шансів на підвищення. Але вони знають, за що «платять»

  • 3 января, 14:58
  • 3773
  • 0

Деякі бізнесмени, як-от засновник американського гедж-фонду Citadel Кен Ґриффін, вважають, що віддалена робота шкодить корпоративній культурі. До того ж вона не сприяє розвитку взаємин між керівниками та працівниками. А відтак віддалених співробітників простіше звільняти або позбавляти певних можливостей, як-от підвищення зарплати чи просування кар’єрною драбиною.

Грудневе дослідження Resume Builder, у якому взяли участи 1 190 респондентів, дійсно свідчить про те, що у 2023 році саме в них було найменше шансів просунутися по службі або домовитися про більшу компенсацію..

Так, з-поміж опитаних цьогоріч респондентів підвищення отримали тільки 42% дистанційних працівників проти 54% тих, хто має гібридний графік, та 55% офісних співробітників. Приблизно така ж ситуація із зарплатами. Підвищення в розмірі до 10% отримали 41% віддалених працівників проти 50% штатного та гібридного персоналу.

Але дехто з тих, хто працює з дому, здається, знає, за що «платить». Так, 11% опитаних, що працюють повний тиждень в офісах, оцінили стан свого психічного здоров’я як жахливий. Таку ж відповідь дали 8 % дистанційників. Високий рівень стресу відзначали 43% штатних працівників проти 30% віддалених.

Приблизно половина офісного персоналу серед опитаних планує шукати нову роботу у 2024 році. Багато хто розглядає саме віддалений формат та готовий на меншу зарплату. Натомість про схожі плани повідомила приблизно половина дистанційників. Але вони здебільшого розглядають це як кар’єрну можливість. Тобто вони шукатимуть принаймні більш високооплачувану роботу або керівні чи кураторські ролі.

Загалом, дослідники дійшли висновку, що віддалені працівники щасливіші за офісних, та готові «платити» за те, щоб мати кращий work-life баланс.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи