У Великій Британії використали Apple Vision Pro під час операцій

  • 13 марта, 08:19
  • 3693
  • 0

Команда лікарів приватної клініки у Лондоні успішно застосувала гарнітуру Apple Vision Pro для проведення двох мікрохірургічних операцій на хребті. На відміну від попередніх випадків, коли гарнітуру одягали хірурги, тепер цю роль взяла на себе операційна медсестра, пише Daily Mail.

Чому це важливо?

  1. Пристрій допоміг їй підготуватися до операції, стежити за процедурою та обрати необхідні інструменти.
  2. Ідея використання Vision Pro під час операції полягала в тому, щоб знизити ймовірність людської помилки.
  3. Завдяки тому, що всі деталі операції були накладені на реальність, команда могла ефективно працювати разом.
  4. Це особливо важливо під час роботи з медичним персоналом, з яким раніше не доводилось співпрацювати.
  5. Базове програмне забезпечення зі штучним інтелектом також фіксує кожен етап операції, а в майбутньому аналізуватиме її успішність шляхом порівняння з аналогічними процедурами, виконаними іншими хірургами.
  6. Медсестра не вперше працює з гарнітурою доповненої дійсності під час операцій. Раніше вона використовувала HoloLens 2, але зазначила, що Vision Pro має кращу якість зображення та більш зручний інтерфейс хірургічної програми.

Не вперше

Це вже не перший випадок використання цього пристрою в операційній: минулого місяця нейрохірург з США, доктор Роберт Массон, також залучив його до проведення кількох операцій із реконструкції хребта. Лікар зазначав, що «ми вступаємо в нову еру хірургії».

Тепер у нього та його колег є гаджет, який суттєво покращує візуальну, просторову та тимчасову орієнтацію кожної хірургічної бригади та кожної операції за всіма спеціальностями.

Зараз пристрій проходить випробування у різних галузях медицини.

Нові можливості

Тим часом сама Apple опублікувала своє бачення охорони здоров’я та того, як його можуть змінити технології віртуальної реальності. Компанія показала програми для Vision Pro, які вже зараз можна використовувати, наприклад, myMako (планування операцій) та CyranoHealth (навчання використання медобладнання).

Також компанія презентувала нові можливості для розробників застосунків охорони здоров’я. Apple сподівається, що розробники скористаються можливостями visionOS для створення корисних застосунків, від хірургічного планування до підтримки психічного здоров’я та багато іншого. Таким чином з’являються інноваційні просторові застосунки, які можуть суттєво вплинути на сферу охорони здоров’я.

Водночас деякі користувачі скаржаться на низку недоліків Apple Vision Pro.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все