У WhatsApp виявили новий серйозний баг

  • 22 февраля, 09:49
  • 4064
  • 0

Згідно з новим звітом, приватні запрошення в чати месенджера WhatsApp насправді можуть бути не такими вже й приватними. Виявляється, що через простий пошук в Google досить легко отримати доступ до приватних чатів у месенджері.

Зазвичай приватні групові чати WhatsApp доступні тільки через код запрошення, який роздають модератори чату. Ці коди – просто URL-адреси з конкретними рядками тексту. Схоже, що Google індексує принаймні деякі з цих запрошень, що дозволяє майже будь-кому, хто має доступ до Google, знайти їх.

Перш ніж звинувачувати у цьому Google, варто зауважити, що це проблема WhatsApp. Або, якщо точніше, Facebook, якому належить цей месенджер. Google використовує сканери для індексації URL-адрес в Інтернеті, і веб-сайтам та додаткам достатньо розмістити рядок коду на сторінках, який вказує не індексувати інформацію. Ймовірною причиною цієї проблеми є те, що WhatsApp не може цього зробити. Наразі, ані Google, ані Facebook не прокоментували цю ситуацію.

Якщо ви хочете виконати пошук в Google, щоб дізнатися, чи проіндексована ваша приватна група у месенджері, просто почніть з рядка «chat.whatsapp.com», а потім введіть деяку інформацію, що стосується вашого чату. Зазначається, що таким чином вдалося знайти кілька групових чатів, пов’язаних з порно. Такі чати можуть містити конфіденційну інформацію, зокрема імена учасників чи номери телефонів.


Теги: whatsapp
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все