Битва титанів. Маск посварився з босом WhatsApp з приводу крадіжки даних

  • 4 июня, 10:15
  • 3724
  • 0

Мільярдер Ілон Маск звинуватив WhatsApp у викраденні даних користувачів. Керівник месенджера, що належить Meta, Вілл Кеткарт відповів.

Маск, відомий участю в дискусіях на будь-які теми — від криптовалюти до війни в Україні, заявив у своїй соцмережі X (Twitter), що WhatsApp «експортує ваші дані користувача щовечора». Що саме мав на увазі Маск — метадані, додаткові фрагменти інформації, які надсилаються разом із фактичним повідомленням або змістом самих повідомлень — невідомо.

Керівник WhatsApp Уїлл Кеткарт відповів, що твердження Маска «неправильне». Він підкреслив, що повідомлення в WhatsApp мають наскрізне шифрування, тому компанія Meta не має доступу до їхнього вмісту.

Дослідники безпеки при цьому зазначили, що дані користувача обмежують не тільки повідомленнями. Це можуть бути контакти, дані про місцезнаходження, час перебування в мережі та багато інших даних.

У своїй політиці конфіденційності WhatsApp повідомляє, що деякі дані користувачів можуть використовуватися для показу відповідних пропозицій та реклами у продуктах Meta Company.

«Наразі WhatsApp ділиться деякими видами інформації з Компаніями Meta. … Це включає дані реєстрації (наприклад, ваш номер телефону), інформацію про транзакції (наприклад, якщо ви використовуєте Facebook Pay або Магазини в WhatsApp), інформацію про сервіси, інформацію про спосіб взаємодії з бізнесами при використанні наших послуг, інформацію про мобільний пристрій, IP-адреса, а також іншу інформацію», - повідомляє довідковий центр компанії.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий