Uber піддавали критиці за недостатньо ефективні заходи у боротьбі з сексуальним насильством

  • 12 октября, 10:47
  • 3761
  • 0

Суддя в Каліфорнії виніс рішення про об'єднання 80 позовів проти Uber, в яких жінки стверджують, що компанія не забезпечила їх захист від сексуальних нападів. Позови будуть передані судді Чарльзу Брейєру в Північному окрузі Каліфорнії, і після досудових слухань їх передадуть до суду відповідно до законодавства штатів.

Потерпілі стверджують, що Uber не вживає адекватних заходів для запобігання сексуальним нападам і посилаються на недостатню перевірку біографічних даних та неспроможність видаляти з платформи водіїв, звинувачених у сексуальних нападах. Компанія Slater Slater Schulman LLP, що представляє інтереси 550 жінок в окремому об'єднаному позові, стверджує, що Uber вже у 2014 році була обізнана про сексуальні напади водіїв.

Згідно зі звітом про безпеку Uber за 2020 рік, було зафіксовано 998 повідомлень про сексуальні напади, включаючи 141 повідомлення про зґвалтування. Новий об'єднаний позов спрямований на прискорення судового процесу та підкреслення масштабності претензій потерпілих.


Теги: uber
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий