Угоди на щонайменше $50 млн: Apple планує навчати ШІ на текстах великих новинних видань

  • 25 декабря, 20:01
  • 3759
  • 0

Apple планує навчати свій штучний інтелект на текстах великих новинних видань. За даними The New York Times, компанія вже веде переговори про багаторічні угоди на суму в щонайменше $50 млн із медіа.

  1. За словами чотирьох знайомих із ситуацією людей, останні кілька тижнів Apple веде переговори з великими новинними та видавничими холдингами для отримання дозволу на використання їхніх матеріалів у розробці систем генеративного штучного інтелекту.
  2. Сума угод про ліцензування архівів новинних матеріалів може сягати щонайменше $50 млн.
  3. Йдеться про такі медіахолдинги: Condé Nast, видавець Vogue і The New Yorker; NBC News; IAC, якому належать People, The Daily Beast і Better Homes and Gardens.
  4. Такі переговори – один із перших прикладів того, як Apple намагається наздогнати конкурентів у великій гонці ШІ.
  5. На відміну від конкурентів, компанія Apple доволі стримана в публічному обговоренні штучного інтелекту. Її віртуальний помічник Siri мало змінюється впродовж десятиліття після його випуску.
  6. Деякі видавці, з якими зв’язалася Apple, тепло сприйняли пропозицію, йдеться в The New York Times.
  7. Водночас кілька видавців були стурбовані умовами компанії. Початкова презентація охоплює широке ліцензування архівів опублікованого вмісту видавців, а самі видавці потенційно можуть потрапити на гачок юридичної відповідальності, яка могла виникнути через використання Apple їхнього вмісту.
  8. Apple також розпливчасто розповіла про те, як вона збирається застосувати генеративний штучний інтелект в індустрії новин.

Теги: Apple chatgpt
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все