Україна - в лідерах. Вчені опублікували перелік країн із найбільшим рівнем кіберзлочинності

  • 15 апреля, 13:06
  • 1813
  • 0

Міжнародна група дослідників після трьох років інтенсивних досліджень розробила перший у своєму роді «Світовий індекс кіберзлочинності», який показав країни з найбільшою кількістю кіберзагроз у світі.

Опублікований у журналі PLOS ONE, індекс показує, що невелика кількість країн становлять найбільшу загрозу у сфері кіберзлочинності. Очолює список РФ, за нею йдуть Україна, Китай, США, Нігерія та Румунія, а Великобританія посідає восьме місце.

Доктор Міранда Брюс, співавтор дослідження з Оксфордського університету та Університету Нового Південного Уельсу в Канберрі, зазначила, що індекс допоможе державному та приватному секторам ефективно спрямовувати свої ресурси на боротьбу з кіберзлочинністю у ключових центрах, заощаджуючи час та кошти. Брюс також наголосила, що індекс дасть можливість краще зрозуміти географію кіберзлочинності та спеціалізацію різних країн у різних видах кіберзлочинності.

Дані для індексу були зібрані шляхом опитування 92 провідних експертів з кіберзлочинності з усього світу. Вони оцінювали країни за п'ятьма основними категоріями кіберзлочинності та ранжували їх відповідно до впливу та професіоналізму їх зломщиків. Співавтор дослідження, доцент Джонатан Люстхаус з Оксфордського університету зазначив, що кіберзлочинність часто залишається непоміченою, оскільки злочинці приховують своє місцезнаходження та зламують системи через Інтернет.

Професор Федеріко Варезе зі Sciences Po у Франції підкреслив, що дослідження дозволить краще зрозуміти місцеві фактори, що впливають на виникнення кіберзагроз. Варезе висловив сподівання на розширення дослідження для аналізу зв'язку між освітою, рівнем корупції та рівнем кіберзлочинності.

«Світовий індекс кіберзлочинності» є важливим кроком у напрямку більш ефективної боротьби з кіберзагрозами по всьому світу та кращого розуміння глобальної активності зломщиків.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий