Українців попередили про взлом смартфонів через SMS

  • 17 сентября, 10:48
  • 4234
  • 0

ІT-фахівці виявили новий спосіб зламу смартфонів через SMS. Після відкриття користувачем такого повідомлення, зловмисники отримують доступ до даних абонента. 

Шпигунство і крадіжка персональних даних стала можлива через вразливість у SIM-карті, яку виявили ірландські експерти з AdaptiveMobile Security, передає УНІАН.

«Ця вразливість є у великій кількості смартфонів з різними операційними системами у всьому світі. Вона дозволяє отримувати і обробляти спеціально створені SMS-повідомлення, за допомогою яких можна шпигувати за певними особами без їх відома… Виправити цю проблему можуть мобільні оператори за допомогою блокування таких специфічних повідомлень з командами S@T Browser», – розповів дослідник антивірусної компанії ESET Лукаш Стефанко.

Українцям рекомендують не відкривати підозрілі SMS, використовувати антивірусне програмне забезпечення для смартфонів і регулярно оновлювати операційну систему гаджета. Також уберегтися допоможуть надійні паролі до облікових записів  у соцмережах, поштових скриньок і акаунтів інтернет-банкінгу.

За даними Eset, в Україні щодня з’являються близько 300 тис. нових кіберзагроз.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все