Українські хакери здійснили атаку на російську платіжну систему "Золота Корона"

  • 30 августа, 12:41
  • 3754
  • 0

За повідомленням "Коммерсант", хакери з України здійснили атаку на російську систему грошових переказів "Золота корона" (KoronaPay). Фахівці з кібербезпеки зафіксували, що ресурси платіжної системи 28 серпня стали об'єктом інтересу на тіньових форумах.

Заклики атакувати цю компанію часто ведуть до масових DDoS-атак, як це сталося із "Золотою короною", зазначив один з інформаторів видання.

Представники компанії ServicePipe, що спеціалізується на розробці засобів цифрового захисту, повідомили, що атака призвела до збою в роботі "Золотої корони". За даними "IT-армії України", вони взяти на себе відповідальність за цю кібератаку на "Золоту корону".

"Золота корона" забезпечує фінансові трансакції без відкриття рахунку і працює на території росії, країн СНД, Євросоюзу та інших країн. Ця система існує з 1994 року, але стала особливо популярною після початку військових дій в Україні, коли міжнародні санкції ускладнили відправлення грошей з РФ за кордон та назад. У 2022 році подібні хакерські атаки були спрямовані проти російської платіжної системи "Мир" та її оператора, Національної системи платіжних карток.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все