Українські системи Ajax запрацювали в мережі британських супермаркетів Morrisons

  • 18 января, 07:01
  • 3751
  • 0

Мережа супермаркетів Morrisons у Великій Британії встановила нові мобільні пристрої виявлення вторгнень Safer Pods S1 з інтегрованими системами виробництва української компанії Ajax Systems.

Safer Pod S1s – це системи відеоспостереження від компанії Safer Group. Стаціонарні пристрої оснащені камерами та сиренами, які спрацьовують, щоби попередити оточуючих, якщо хтось намагається вкрасти щось із магазину. Їх розмістили в торгових залах деяких супермаркетів Morrisons та тестували впродовж різдвяних свят.

Як зазначив Head of Supervisory Board у Ajax Systems Олександр Конотопський, Safer Pod S1s з Ajax тепер охороняють секції з дорогими товарами. Такі рішення називаються rapid deployment – вони розгортаються в потрібній локації за лічені години, до того ж за потреби їх можна швидко перемістити в інші місця.

Рішення обладнані системою Ajax: сиреною StreetSiren Jeweller та датчиками з фотокамерою MotionCam Outdoor. Вони живляться від сонячних батарей та контролюють 30-метрову площу на 360 градусів.

«Якщо зловмисник потрапить у зону контролю Safer Pod S1 – спрацює сирена гучністю 117 дБ, це майже як шум вуличного рок-концерту. Також, служба безпеки миттєво отримає сповіщення в застосунок Ajax, а за 9 секунд – фото з місця події. Safer Pod S1 робить найчіткіші зображення серед доступних рішень у своєму сегменті та верифікує загрози», – йдеться на сайті Ajax Systems.

В Morrisons підтвердили, що такі системи встановили тільки у вибраних супермаркетах і наразі аналізують їхню ефективність. Наразі невідомо, чи з’являться «робокопи» в усіх магазинах мережі.

Водночас у відвідувачів супермаркетів поява станцій викликала обурення. Люди почали відчувати себе злочинцями й через це назвали пристрій «робокопом». 


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий