Українські стартапи Preply та Headway увійшли до топ-100 майбутніх єдинорогів за версією VivaTech

  • 18 марта, 14:48
  • 3708
  • 0

Українські EdTech-стартапи Preply та Headway увійшли до переліку 100 майбутніх єдинорогів за версією VivaTech.

  1. Headway — EdTech-стартап, що створює продукти з мікронавчання. Він був заснований у 2019 році. За 5 років стартап виріс з 3 до 200+ людей у команді та відкрив офіси в Києві, Варшаві, Нікосії та Лондоні. Флагман — застосунок Headway, який у 2023 став App of the Day в App Store у США п’ять разів поспіль та отримав відзнаку Editors» Chоice від App Store. Також у 2023 році Headway увійшов до переліку 50 найкращих стартапів Європи.
  2. Preply у 2012 році заснували українці Сергій Лук’янов, Дмитро Волошин та Кирило Бігай. Це онлайн-платформа для вивчення мов, яка дозволяє з’єднувати викладачів з учнями за допомогою алгоритму машинного навчання. Команда стартапу складається з 500 співробітників 60 різних національностей у 30 країнах. У 2023 році стартап відкрив перший офіс у США. Оцінка Preply може складати $500 млн.

Як обирали майбутніх єдинорогів

Список складений у партнерстві з інвестиційним банком GP Bullhound і шляхом внесків чотирьох світових інвестиційних фондів: Accel, Eurazeo, NorthZone і Partech.

Список базується на таких критеріях:

  1. Поточне та потенційне зростання;
  2. Загальна сума залучених інвестицій;
  3. Зростання чисельності персоналу;
  4. Географічне поширення;
  5. Позитивний вплив на суспільство.

VivaTech — щорічна технологічна конференція, присвячена інноваціям і стартапам, яка проводиться в Парижі з 2016 році. Також VivaTech щороку публікує список 100 найперспективніших стартапів у Європі, які мають потенціал стати єдинорогами. Цьогорічна конференція VivaTech відбудеться 22–25 травня.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все