Canva придбала австралійський стартап Leonardo AI, щоб посилитися в галузі генеративного ШІ

  • 31 июля, 14:00
  • 3688
  • 0

Австралійська компанія Canva придбала австралійський стартап, що займається дослідженням штучного інтелекту та створенням візуального ШІ-контенту – Leonardo.AI. Зробили це, щоб посилитися в галузі генеративного штучного інтелекту, йдеться у блозі.

Суму угоди не розголошують. Співзасновник і головний продуктовий директор Canva Кемерон Адамс сказав, що це поєднання готівки та акцій, пише TechCrunch. Також відомо, що у грудні торік Leonardo залучив $31 млн, пише австралійський Forbes.

«За короткий час команда Leonardo вже має вражаючий послужний список інновацій та досконалості, коли йдеться про фотографії, графіку та відео, створені за допомогою штучного інтелекту. Сьогодні понад 19 мільйонів людей користуються їхніми продуктами всього через два роки після запуску», – йдеться у блозі.

Що буде після поглинання

  1. Усі 120 співробітників Leonardo приєднаються до Canva. Вони продовжать працювати незалежно і зосередиться на дослідженні моделей і розробці продуктів за фінансової підтримки та ліцензованих даних з програми Canva Creators.
  2. Але у Canva одразу пишуть, що контент їхніх користувачів не буде передаватися у Leonardo, якщо вони тільки самі не дадуть на це згоду.
  3. Canva хоче інтегрувати технології Leonardo та їхню базову модель Phoenix у набір продуктів Magic Studio, таких як генератор зображень та відео Magic Media.

Canva каже, що вже давно інвестує у розвиток штучного інтелекту. Тільки в березні цьогоріч стало відомо про придбання за $380 млн онлайн-платформи для дизайну Affinity, щоб кинути виклик Adobe. З 2019 року Canva також придбала Flourish, Kaleido, SmartMockups, Pexels, Pixabay та SlidesCarnival.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий