Українська делегація вперше взяла участь у засіданні Керівного комітету Об’єднаного центру передових технологій з кібероборони НАТО

  • 31 мая, 09:54
  • 3866
  • 0

Українська делегація вперше взяла участь у засіданні Керівного комітету Об’єднаного центру передових технологій з кібероборони НАТО (CCDCOE). Засідання відбулось 30 травня у Таллінні. 

Приєднання України до CCDCOE – важливий крок для нашої країни для посилення міжнародної взаємодії у сфері кібербезпеки та кібероборони, а також на шляху вступу України до НАТО. Адже сьогодні жодна країна у світі не може протистояти кіберзагрозам самостійно. 

Україна – на передовій кібервійни. Протягом багатьох років російські хакери використовували наш кіберпростір як тренувальний майданчик і згодом застосовували підходи, випробувані в Україні, для атак проти інших демократичних країн світу. Україна потребує впровадження найкращих світових рішень у сфері кіберзахисту та готова ділитися своїм досвідом із міжнародною спільнотою. 

Нагадаємо, що Україна подала заявку на приєднання до CCDCOE в серпні минулого року. Четвертого березня 2022 заявку одностайно підтримали всі члени Керівного комітету. Наразі триває підготовка технічної угоди про вступ, яка формалізує участь України.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все