Українська IT-армія зламала провайдера адміністрації путіна та низки держструктур

  • 24 января, 05:01
  • 3713
  • 0

Внаслідок успішних дій кіберволонтерів у росії виник масштабний збій у роботі інтернет-провайдера «Акадо-телеком», який забезпечував інтернетом держструктури рф. Про це інформує Головне управління розвідки Міністерства оборони України та IT ARMY of Ukraine.

Вказана компанія забезпечує послугами низку державних структур росії, зокрема адміністрацію путіна, фсб, фсо, органи місцевого самоврядування у москві та інших регіонах, «Сбєрбанк» та інші об’єкти.

Користувачі в росії 21 та 22 січня скаржились на відсутність інтернету та неможливість зв’язатися зі службою підтримки «Акадо».

У результаті, як у москві, де розташована штаб-квартира провайдера, так і в низці регіонів росії, значно ускладнена або неможлива діяльність державних відомств агресора.

Зазначається, що точний масштаб збитків для росії уточнюється.

Раніше українська розвідка повідомила про успішну кібератаку на російське державне підприємство, у результаті якої отримала 1,2 терабайта даних про 500 об’єктів міноборони рф.

Також ГУР отримало понад 100 гігабайтів секретної інформації з російського підприємства ООО «Спеціальний технологічний центр». На його потужностях ворог виготовляв військове обладнання та техніку, яке використовував у війні проти України, – зокрема, БПЛА «Орлан», засоби радіоелектронної боротьби та розвідки.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий