Українська компанія створила розширення, що ідентифікує російські сайти

  • 2 августа, 10:39
  • 3994
  • 0

Збройна агресія російської федерації стала приводом багатьох українців відмовитися від споживання всього російського, в тому числі й інформації. Окрім того, у зв’язку з кіберзагрозою з боку російських сайтів, поширенням неправдивої інформації, дбати про інформаційну гігієну вкрай важливо.  

Українські IT-спеціалісти компанії Softum розробили розширення до браузера Google Chrome, яке дозволяє бачити, які сайти мають російське коріння, а які – ні.

Розширення має назву RWGFY. З його допомогою користувачі у пошуку Google одразу побачать, чи є сайт «безпечним» (тобто не має російського походження) перш ніж зайдуть на нього.

З допомогою розширення відбувається перевірка сайту за такими параметрами:

  1.  телефон реєстрації домену;
  2. зона реєстрації домену;
  3. e-mail реєстрації;
  4. домен;

Внаслідок перевірки по цим параметрам, результат є достовірним та надійним. Більше того, це ніяк не впливає на швидкість загрузки сторінки, а мінімалістичний дизайн не відволікає користувача від основної видачі в Google за результатами пошуку.

 “Сьогодні російські сайти можуть нести реальну загрозу для українців. Шукаючи інформацію, ми потрапляємо на різні ресурси, що не мають закінчення ru, проте мають російське походження і потенційно можуть збирати наші дані, розповсюджувати віруси та робити інші шкідливі дії. Тому, ми з моїм другом Антоном Ляховським вигадали яким чином можемо маркувати російські сайти, дати можливість обирати користувачам чи заходити на російський сайт чи ні та убезпечити українців від кіберзагроз з боку росії. Моя команда впродовж кількох тижнів активно працювала над розробкою даного розширення, що аналізуватиме кожен сайт, який шукатиме користувач. Прагнемо, щоб ми більш серйозно ставилися до інформаційної гігієни і були більш розбірливі у споживанні інформації”, - зазначив директор компанії


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий