YouTube блокуватиме програми для перегляду відео без реклами

  • 17 апреля, 14:00
  • 1679
  • 0

YouTube вирішив посилити зусилля, спрямовані на боротьбу з блокуванням реклами. Компанія буде навмисно порушувати роботу сторонніх програм і розширень, які блокують рекламу під час перегляду відео на YouTube.

  1. У повідомленні зазначається, що користувачі, які використовують ці програми, можуть зіткнутися з проблемами відтворення.

Зокрема вони можуть побачити повідомлення «Вміст недоступний у цій програмі» або відчути проблеми з буферизацією.

  1. YouTube пояснює свою позицію тим, що реклама є важливим джерфелом доходу для творців контенту, а блокування реклами позбавляє їх належної винагороди.
  2. Компанія також пропонує платний сервіс YouTube Premium, який дозволяє користувачам переглядати відео без реклами.
  3. Обмеження стосується інтерфейсу програмування застосунків (API), через який сторонні програми отримують доступ до відеороликів YouTube.

Хоча YouTube не назвав конкретних програм, що порушують правила, існує низка сторонніх застосунків і розширень, які дозволяють переглядати відео на YouTube без реклами.

Як пише The Register, останнім часом YouTube вживає активних заходів для боротьби з блокуванням реклами. Минулого року вони визнали, що використовують спеціальні програми для виявлення розширень, які блокують рекламу. Через це в браузері Firefox почали повільно завантажуватися сторінки, і користувачі навіть поскаржились на порушення конфіденційності в Ірландії.

Опитування, проведене минулого місяця Ghostery (компанією, що виробляє програмне забезпечення для захисту конфіденційності користувачів шляхом блокування реклами та трекерів), показало, що зусилля Google щодо боротьби з блокуванням реклами призвели до того, що близько половини опитаних (49%) стали частіше використовувати блокувальники реклами. Згідно з опитуванням, більшість американців зараз використовують блокування реклами, що також рекомендує ФБР під час пошуку в інтернеті.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий