Український фонд інвестував $550 тисяч у стартап, який перетворює текст на аудіо

  • 27 июля, 14:59
  • 3981
  • 0

Український венчурний фонд Flyer One Ventures ( крило IT-компанії Genesis) інвестував $550 тисяч у заснований білорусами стартап Peech, який дозволяє перетворити на аудіо відсканований або завантажений текст. Про це пише Forbes Україна

Також до фінансування приєднався співзасновник розробника мобільних ігор Belka Games Юрій Мазанік. Поточну оцінку Peech сторони не розголошують.

Фаундери вклали у розробку програми близько $150 000. Раунд від F1V та Мазаніка — перші інвестиції Peech.

Програма підтримує 60 мов і дозволяє перетворити будь-який текст на аудіокнигу. Воно було запущене восени 2021 року.

Щоб використовувати Peech, потрібно надрукувати текст у програмі, відсканувати його з будь-якого носія, завантажити файли або посилання на вебсторінку. Алгоритм перетворює текст, що зберігається в бібліотеці, аудіозапис.

Підписка з необмеженим доступом коштує від $3,49 на тиждень до $89,99 на рік. Станом на липень 2022 року стартап залучив 2000 платних передплатників. За словами засновників, щоб покрити усі операційні витрати, потрібно стільки ж.

Загальну кількість завантажень фаундери не розголошують та оцінюють у сотні тисяч. Ціль до кінця року — 500 000 завантажень і 15 000 платних користувачів.

Основна аудиторія Peech — вузькоспеціалізовані професіонали, наприклад, медики або фінансисти, які споживають дуже багато нішевої інформації. Також додаток популярний серед студентів і шанувальників аніме та фентезі.

Засновники Peech — білоруси Андрій Позняк, Олексій Горбель та Бахрам Ісмаїлов переїхали з Білорусі до України після масових протестів проти проголошення президентом Олександра Лукашенка у серпні 2020 року.

Загалом у команді Peech 10 осіб. Засновники та топменеджмент працюють із Польщі, Португалії та Естонії, маркетингова команда — в Україні.

 


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все