Український інститут Insight UA запустив платформу для знайомства з українською культурою

  • 24 августа, 10:18
  • 3740
  • 0

Український інститут до  Дня Незалежності випустив сайт Insight UA - англомовний ресурс, який ставить за мету вивчення української культури, видатних особистостей та подій. Цей веб-портал є своєрідною культурною екскурсією по Україні, до якої може приєднатися будь-хто, будь то досвідчений професіонал або цікавий дослідник, українець чи іноземець.

Платформа охоплює різноманітні культурні напрямки: музику, літературу, театр, кіно, візуальне мистецтво, а також тематику присвячену Криму та аналітичні матеріали. Кожен користувач зможе обрати зручний формат для дослідження - вибрати із підбірок українських фільмів, виставок, книг, послухати плейлисти, приєднатися до одного з онлайн-курсів або просто досліджувати різноманітні статті, завжди відкриваючи щось нове для себе.

«Insight UA виник як відповідь на величезний інтерес до української культури у світі. Все більший запит на розуміння України потребує нових ефективних інструментів. Insight UA дозволяє легко та з задоволенням дізнаватись про митців, інституції та проєкти в українській культурі: як фахівцям, так і зацікавленій аудиторії», – розповідає Тетяна Філевська, креативна директорка Українського інституту.

Серед різноманітних можливостей, на сайті Insight UA відзначаються матеріали, призначені для прихильників різних музичних напрямків, включаючи джаз, класику, електро, реп та інші жанри. Тут можна знайти інформацію про провідні фестивалі та місця проведення концертів. Для тих, хто цікавиться кіно, доступні підбірки фільмів, а також статті про можливості навчання кіно мистецтву в Україні і рекомендації щодо перегляду українських стрічок.

Сайт розповідає про Харківську школу фотографії та пропонує відеоексплейнери з відомими особистостями, а також занурює в VR-проєкт "Рідний Крим". Є окремі матеріали про українських митців, кураторів, мистецькі простори, культурні інституції та ініціативи, що може бути корисним для іноземних партнерів, що прагнуть дізнатися більше про культурні акценти України.

Відділ "Війна Росії проти України" представляє проекти, що описують наслідки російської агресії. Відвідувачі сайту дізнаються про культурні та історичні пам'ятки України, які постраждали від дій Росії, такі як Майдан Свободи у Харкові, гімназія у Лисичанську та Петромогильський собор у Маріуполі. Також представлені історії українських митців, які беруть участь у захисті країни на фронті, такі як художник-постановник Дмитро Костюмицький, режисерка Олена Максьом, поетка Ярина Чорногуз і культурний менеджер Юрій Вовкогон.



0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий