Український стартап звинуватив Apple у зловживанні монопольним становищем

  • 7 мая, 08:23
  • 3903
  • 0

На корпорацію Apple український стартап Kidslox поскаржився до Європейської комісії з конкуренції. «Яблучного» гіганта звинувачують в тому, що він зловживає своїм становищем і намагається «витравити» аналоги свої додатків в AppStore.

З подібним звинуваченням звернулися відразу декілька компаній. Дві з них, включаючи українську, розробляють програми для батьківського контролю над гаджетами дітей.

Обурені компанії стверджують, що корпорація не дає своїм конкурентам оновлювати додатки, а може і зовсім їх видалити. Серед видалених вже числяться: Сurbi, Mobicip, Ourpact і багато інших.

Однак український додаток Kidslox, а також іспанський qustodio поки що піддаються тільки сильному тиску і не можу оновитися. Справа в тому, що Apple протистоїть додаткам, аналоги яких є в арсеналі корпорації.

Засновник Kidslox Віктор Євпак наголошує, що їхній додаток набагато кращий і володіє більшим функціоналом. Саме страх серйозної конкуренції, ймовірно, вплинув на таку жорстку політику корпорації щодо додатків.


Теги: Apple kidslox
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все