Українського громадянина, який створив криптогіганта, заарештували в США

  • 17 июля, 11:48
  • 3696
  • 0

Українського підприємця Алекса Машинського, засновника фінтех-компанії Celsius, заарештували в США - його звинувачують у шахрайстві.

Машинського обвинувачують за 7 кримінальних статей, включаючи шахрайство з цінними паперами, товарами та віртуальними активами. Його також звинувачують у введенні клієнтів компанії Celsius в оману щодо характеру бізнесу, зокрема у використанні їх довірених коштів. За повідомленням від Coindesk,  про це вказує Міністерство юстиції США, що Машинський презентував свою компанію як банк, але насправді вона більше нагадувала високоризиковий інвестиційний фонд.

Серед послуг, що надавала компанія Celsius, входило оформлення кредитів під заставу криптоактивів клієнтів, зберігання віртуальних активів та надання криптодепозитів.

Прокуратура твердить, що навіть працівники компанії попереджали генерального директора про його обман клієнтів, але він ігнорував ці попередження. Сам Машинський активно рекламував Celsius у ЗМІ.

Благодаря цьому до осені 2021 року в управлінні Celsius знаходилися криптоактиви на суму $25 млрд. Незважаючи на це, у 2022 році, на тлі загального занепаду криптовалютної галузі, компанія оголосила про своє банкрутство.

Машинський відмовився визнати свою вину під час суду. Суддя прийняв рішення звільнити його під заставу в розмірі $40 млн, а в якості заставного майна була використана квартира його чоловіка в Нью-Йорку. Згідно з повідомленням OBOZREVATEL, також було повідомлено про арешт Сема Бенкмана-Фріда, відомого представника криптовалютної галузі та засновника криптобіржі FTX. Йому загрожує до 115 років позбавлення волі за пред'явленими звинуваченнями.



0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий